נגישות

כל מה שרציתם לדעת בנוגע לשמיעה

כאן תוכלו למצוא תשובות לשאלות נפוצות שעולות בכל הנוגע לנושאים: שמיעה, מכשירי שמיעה ופתרונות שמיעה. אם לא מצאתם תשובה לשאלה כלשהי – נשמח לתת לכם תשובה בהקדם.

כיצד ניתן לזהות ירידה בשמיעה?

ירידה בשמיעה מתרחשת לרוב בהדרגתיות ובאיטיות, ולכן לעיתים קשה לעיתים מהשינויים החלים בשמיעה. עם זאת, ישנם כמה סימנים בולטים שעשויים להצביע על ירידה בשמיעה – קושי לנהל שיחה עם כמה אנשים במקביל, בקשות לחזור על הנאמר, הגברה של הטלוויזיה, קושי לנהל שיחה בטלפון וכד'.

מהם סוגי הירידה בשמיעה?

נהוג לסווג את הירידות בשמיעה לשלושה סוגים: ירידה הולכתית בשמיעה, ירידה תחושתית-עצבית בשמיעה וירידה מעורבת בשמיעה.

האם ניתן לרפא ירידה בשמיעה?

זה תלוי בפגיעה שגרמה לירידה בשמיעה. בחלק מהמקרים בהם ישנה ירידה הולכתית בשמיעה, היא ניתנת לטיפול ע"י רופא אאג. ברוב המקרים בקרב מבוגרים, מדובר בירידה תחושתית-עצבית, אשר אינה הפיכה אך ניתנת לשיקום ע"י הרכבת מכשירי שמיעה.

הדבר תלוי בסוג ירידת השמיעה והגורמים שלה. לאחר אבחון על-ידי רופא אף אוזן גרון, ביצוע בדיקת שמיעה ולעתים בדיקות נוספות, ניתן לקבוע ממצאים לגבי סוג הירידה וחומרתה. ברוב המקרים בהם מדובר בירידתה תחושתית-עצבית בשמיעה (למשל, במקרה של ירידה בשמיעה הנובעת מעליה בגיל או מחשיפה ממושכת לרעש)  – ירידת השמיעה היא -בלתי הפיכה וניתנת לשיקום ע"י מכשירי שמיעה. בחלק מהמקרים בהם ישנה  ירידה הולכתית בשמיעה, יש  אפשרות לטיפול רפואי.

מה עלי לעשות אם אני מרגיש ירידה בשמיעה?

במקרים בהם יש חשד לבעיית שמיעה, מומלץ לגשת לרופא אאג, אשר יבדוק את האזניים ויפנה לבדיקת שמיעה מקיפה במכון שמיעה.

מהו טינטון?

טינטון (או טיניטוס) –הוא  תופעה כרונית של צלצולים או רעש באוזניים ממקור פנימי, המופיעים אצל כ 10%-17% מכלל האוכלוסייה. הטינטון נגרם לרוב עקב פגיעה באוזן הפנימית. קראו עוד על טינטון

כמה אנשים סובלים מירידה בשמיעה?

למעשה מדובר בהמון אנשים: קרוב ל-10% מאוכלוסיית המדינות המערביות סובלת מירידה בשמיעה בדרגה כזו או אחרת.

האם יש קשר בין חשיפה לרעש לבין ירידה בשמיעה?

בהחלט! ירידה בשמיעה מתפתחת באופן הדרגתי מאד ובלתי מוחשי. כתוצאה מכך, ניטעת בליבנו ההרגשה כי לא נוצר כל ליקוי. האמת היא שכל חשיפה לקולות מעל עוצמה מסוימת ולמשך זמן מסוים  – משמעה נזק. לאחר חשיפה ממושכת לרעש  נרגיש היטב את הנזק המצטבר, אך לא נוכל להחזיר את הגלגל לאחור. לקריאה על השפעת מוזיקה חזקה על בעיות שמיעה

כיצד משפיעה הירידה בשמיעה על איכות השמיעה שלי?

ירידה בשמיעה פוגעת ביכולת לתקשר עם הסובבים אותנו. הקושי והמאמץ שבניהול שיחות מלווה לעיתים בעייפות, סטרס, עצבנות ועלול במקרים מסוימים לגרום להמנעות ממפגשים משפחתיים וחברתיים, הרצאות, חוגים וכו'.

מהי בדיקת שמיעה?

בדיקת שמיעה נערכת לצורך אבחון יכולות השמיעה של הנבדק לפי פרמטרים מסוימים שחלקם הגדול קשור ליכולת שלנו לשמוע ולהבין דיבור. במקרה של ירידה בשמיעה, בדיקת השמיעה מהווה בסיס לאבחון ולטיפול בה. ניתן לבצע בדיקת שמיעה אצל קלינאי תקשורת (ניתן לקבל תמונה על מצב השמיעה בבדיקת שמיעה אונליין). הכנסו לקריאה נוספת וסרטון הסברה על מהי בדיקת שמיעה

מהי בדיקת טימפנומטריה?

בדיקה אובייקטיבית המאבחנת את מצב האוזן התיכונה. הבדיקה מתבצעת על ידי קלינאי תקשורת במכון שמיעה. קראו עוד על בדיקת טימפנומטריה

כיצד בודקים ילדים?

בדיקות שמיעה לילדים נערכות ע"י שתי קלינאיות תקשורת באמצעות משחקים ומטלות המותאמים לגילם וליכולת שיתוף הפעולה שלהם. ככל שהילדים בוגרים יותר, כך נוכל לקבל מידע מדויק יותר ומלא יותר על ספי השמיעה בכל אחת מהאזניים.

מהי בדיקת ברה (ABR)?

בדיקה אובייקטיבית הבוחנת את תפקוד עצב השמיעה ומערכת השמיעה עד לרמת גזע המוח. קראו עוד על בדיקת ברה

מהי אודיוגרמה?

זהו שרטוט גרפי המתאר את ספי השמיעה לצלילים בתדרים שונים, כפי שבאו לידי ביטוי בבדיקת השמיעה. האודיוגרמה מהווה חלק חשוב בתוצאות בדיקת השמיעה. קראו עוד על אודיוגרמה

מיהו קלינאי תקשורת?

קלינאי תקשורת הוא אדם שלמד במוסד אקדמאי בחוג להפרעות בתקשורת וביצע התמחות קלינית בתחום. קלינאי תקשורת עוסקים במגוון תחומים: אבחון אודיולוגי – בדיקות שמיעה ובדיקות נוספות של מערכת השמיעה, התאמת מכשירי שמיעה, טיפולים בלקויות דיבור ותקשורת שונות.

אילו סוגים של מכשירי שמיעה קיימים?

מכשירי שמיעה קיימים במגוון דגמים וגדלים – החל ממכשירים מאחורי האוזן (RIC/BTE) וכלה בדגמים תוך-אוזניים זעירים (ITC/CIC). קראו במפורט על הסוגים בעמוד סוגי מכשירי שמיעה

ממה מורכב מכשיר השמיעה?

כל מכשיר השמיעה מורכב ממיקרופון, רמקול, מגבר וסוללה, לעיתים ישנם חלקים נוספים כגון וסת ווליום ומתג תוכניות.

האם אפשרי לחיות עם ירידה בשמיעה ללא מכשיר שמיעה?

מניסיוננו רב השנים וממחקרים רבים שנערכו בקרב ציבור רחב מאד של אנשים, עולה באופן מובהק כי ירידה בשמיעה שאינה זוכה לטיפול משפיעה באופן שלילי על אורח החיים של אותו אדם: בעבודה, בלימודים, במפגשים משפחתיים ו עם חברים ובכל אירוע חברתי בו נדרשת תקשורת. לעתים, אפילו שיחת טלפון קצרה עלולה להוות מקור לתסכול עמוק. הקושי והתסכול אף עלולים להוביל להימנעות מסיטואציות חברתיות ולפגיעה משמעותית באיכות החיים.

האם ניתן לדחות את הרכבת מכשיר השמיעה?

כמו כל דבר בחיים, ככל שנקדים כן ייטב. מערכת השמיעה שלנו זקוקה לאימון ותרגול מתמיד כמו חלקים אחרים בגופנו. הזנחה של מערכת השמיעה, בין היתר, על-ידי הימנעות מהרכבת מכשירי שמיעה, עלולה לגרום לכך שמערכת השמיעה תתקשה להסתגל בשלב מאוחר יותר לשמוע מחדש וכן לירידה בתועלת שניתן להפיק ממכשירי השמיעה.

איפה מתאימים מכשירי שמיעה?

התאמת מכשירי שמיעה מתבצעת במכון שמיעה. ראשית, מומלץ  להתאים מכשירי שמיעה במכון שמיעה הקרוב יחסית לביתכם. הדבר יקל עליכם בהמשך קבלת השירות. כדאי לבדוק המלצות של חברים ומכרים. ההתרשמות שלכם מהמכון, הצוות, האדיבות, רמת השירות שניתן לכם, המקצועיות וההגינות מהווים אף הם פרמטרים מאד חשובים בהחלטתכם. מכון שמיעה הוא מקום בו אתם אמורים לקבל את הטיפול והשירות הטובים ביותר, גם בהמשך.

איך ניתן לדעת מהם המכשירים המתאימים לי ביותר?

 

בעת ההמלצה על מכשירי השמיעה, קלינאי התקשורת לוקח בחשבון מספר גורמים המשפיעים על מידת התאמתם המיטבית של המכשירים באופן אישי וייחודי לקשייו של כל מטופל – אופי הירידה בשמיעה וחומרתה, אורח חייו של המטופל והסביבות השמיעתיות בהן הוא נמצא במהלך שעות היום, וכן יכולותו של המטופל לתפעל באופן עצמאי את מכשיר השמיעה.

האם מכשירי השמיעה יחזירו לי את השמיעה שהייתה לי?

מכשירי השמיעה אינם "מתקנים" את בעיית השמיעה ולא מחזירים את השמיעה לתחום הנורמה. עם זאת, חשוב לציין שמדובר במכשירים מאוד משוכללים שמשפרים את היכולת השמיעתית, ע"י הגברת קולות חלשים, הפחתת רעשים סביבתיים וכן מניעת תחושת אי-נוחות בעת חשיפה לקולות חזקים.

מהם החידושים הטכנולוגיים האחרונים בתחום מכשירי השמיעה?

בדומה לכל תחומי הטכנולוגיה, גם תחום מכשירי השמיעה התקדם באופן בלתי נתפס בשנים האחרונות והוא ממשיך להתפתח בכל רגע. קיימים כיום מכשירי שמיעה שמסוגלים להזרים ישירות שיחות מהטלפון הסלולארי, הזרמת שמע מהטלוויזיה ומהמחשב ואף מכשירים שמסוגלים לנטר פעילות גופנית ומנטלית, לתרגם שיחות ועוד ועוד.

מה אם אני לא מרוצה ממכשירי השמיעה שהותאמו לי?

 

תקופת הניסיון הניתנת במהלך הליך התאמת מכשירי השמיעה ובחינת התועלת מהמכשירים בסביבות השמיעתיות השונות הן גורם מרכזי בהצלחת התהליך כולו. מומלץ לפנות למכון שמיעה המאפשר לכם תקופת ניסיון שבסיומה ניתנת לכם האפשרות להחזיר את המכשירים אם אינכם מרוצים.

האם מכשירי שמיעה הם גדולים ובולטים?

לא. כיום מכשירי השמיעה מעוצבים על-ידי מיטב המעצבים התעשייתיים הבולטים בעולם. הם מעוצבים כך שיהיו נוחים להרכבה, לתפעול וגם על-מנת שיבלטו כמה שפחות. לעתים קרובות מאד, סביר להניח  כי רק כאשר תספרו לקרוביכם כי אתם מרכיבים מכשירי שמיעה, תזכו לקריאת הפתעה בנוסח "אפילו לא שמתי לב!".

האם מכשיר קטן הוא משוכלל יותר?

המיתוס הרווח כי "ככל שהמכשיר קטן יותר – הוא משוכלל יותר" אינו נכון. ראשית, סוג ירידת השמיעה וחומרתה, מבנה האוזניים וגורמים נוספים הם המכריעים לגבי דגם המכשירים. ישנם מכשירי שמיעה מעט גדולים יותר ומתוחכמים מאד, וישנם מכשירי שמיעה קטנים וחדישים בעלי ביצועים מתוחכמים גם כן. למשל, מכשירים המצויים מאחורי האוזניים מאפשרים הוספה של תכונות חשובות, כגון זוג מיקרופונים במקום אחד. אם הגודל מטריד אתכם – אל דאגה! היום ישנם פתרונות מגוונים ומכשירים שכמעט ואינם נראים כלל.

כמה עולה מכשיר שמיעה?

עלות מכשיר שמיעה יכולה לנוע בין 2000 ₪ ל 12000 ₪. ככל שהרמה הטכנולוגית של מכשירי השמיעה גבוהה יותר – עלותם גבוהה יותר. במרבית המקרים ניתן לקבל את מכשירי השמיעה לתקופת ניסיון, לרוב ללא כל תשלום או התחייבות. בדקו את סוג ביטוח הבריאות שברשותכם ואם קיימת השתתפות מצד הביטוח. גם קופות החולים משתתפות לעתים קרובות בסכומים ניכרים בעת רכישת מכשירים. עם הזמן , יתברר לכם כי רכישת מכשירי שמיעה היא אחת מההשקעות הטובות ביותר שביצעתם בחייכם. קראו עוד על מחיר מכשיר שמיעה והמלצות

מדוע הומלץ לי על מכשיר שמיעה שונה מזה של חבר שלי?

לכל אדם הסובל מירידה בשמיעה מאפיינים ייחודיים משלו. ייתכן מאד כי הירידה שלך בשמיעה והצרכים שלך שונים מהצרכים של החבר שלך. ההתאמה של מכשירי שמיעה היא אישית לכל משתמש. לכן, סביר להניח, כי המכשירים שהותאמו לחברך אינם מתאימים לך.

האם מכשיר שמיעה הוא יעיל לאורך זמן?

בלמעלה מ-90% מהמקרים של ירידה קבועה בשמיעה הפתרון היעיל והטוב ביותר הוא שימוש במכשירי שמיעה. יש אנשים שרואים בהתאמת מכשירי השמיעה נקודת מפנה בחיים שלהם ומחלקים את חייהם לתקופה שלפני השימוש במכשירים ואחרי שהחלו להשתמש בהם.

האם מכשיר שמיעה אחד יספיק לי?

ברוב המקרים בהם יש ירידה בשמיעה, היא מתרחשת בשתי האוזניים. לכן, כמו בהרבה דברים אחרים, טובים השניים מן האחד (משמעותית). שימוש בזוג מכשירי שמיעה לעומת מכשיר אחד בלבד יקנה לנו הבנה טובה יותר של דיבור (בעיקר בנוכחות רעש רקע),  איכות צליל טובה יותר, יכולת טובה לזהות את הכיוון ממנו מגיעים הקולות, שימור יכולות השמיעה של שתי האוזניים ועוד.

כמה ערוצים יש למכשיר השמיעה?

במכשירי שמיעה יש טכנולוגיות ומנגנונים משוכללים רבים: סינון רעשים, נטרול פידבק (צפצופים), דגש על דיבור שמגיע מכיוון מסוים ועוד מספר הערוצים במכשירים אינו מהווה תכונה בעלת חשיבות מכרעת. ההסברים שתקבלו מאנשי המקצוע צריכים להתרכז ביכולות המכשירים המוצעים לכם להיות לעזר תקשורתי  והתאמתם לאורח החיים שלכם ולא במספרם של הערוצים.

מהו מכשיר שמיעה פתוח?

זהו מכשיר המאפשר מעבר כמעט חופשי של הצלילים אל תעלת האוזן וממנה, על-ידי השארת תעלת האוזן פתוחה יחסית, ללא חסימה. מעבר זה מכשיר שמיעה פתוח מונע תופעות לוואי לא רצויות ומאפשר שמיעה טבעית גם של הקולות בתדירויות בהם השמיעה של אותו אדם טובה יחסית. מכשירי שמיעה אלה מיועדים לסובלים מירידת שמיעה בתדירויות הביניים והגבוהות.

מהי אוזניה?

אוזנייה היא אביזר הנמצא בתעלת האוזן ומתחברת אל מכשירי השמיעה באמצעות צינורית. תפקידה להעביר את הקול המוגבר במכשיר השמיעה אל האוזן. ישנן אוזניות לפי מידה מדויקת של האוזן וישנן בגדלים סטנדרטיים, הכל בהתאם לצורכי המשתמש.

לכמה זמן מספיקה סוללה של מכשיר שמיעה?

משך הזמן תלוי בסוג הסוללה, סוג המכשירים ואינטנסיביות השימוש בהם. יש לזכור, כי גם אם לא נעשה כל שימוש במכשירים, הסוללות מתרוקנות בעצמן ובקצב מהיר יחסית. אין טעם להחזיר את המדבקה על-גבי הסוללה – הדבר לא ימנע את התרוקנותה. מכון השמיעה המטפל בכם יספק לכם נתונים אודות צריכת הסוללה על-ידי המכשירים שלכם. בדרך כלל, סוללות מסוג 10 (צהוב) מספיקות ל 4-7 ימים. סוללות מסוג 312 מספיקות ל 7-10 ימים. סוללות מסוג 13 (כתום) מספיקות לשבועיים עד שלושה. סוללות מסוג 675 (כחול) מספיקות לעתים עד ארבעה שבועות. הקפידו לרכוש סוללות למכשירי שמיעה ממקור אמין ומתוצרת איכותית בלבד.

האם קיימים מכשירי שמיעה נטענים?

כן, כיום ישנם מכשירי שמיעה נטענים ובהם סוללת Lithium-Ion. מכשירים אלה מסוגלים לעבוד ברציפות כ 24-30 שעות לאחר טעינה של כ 3.5 שעות.

באיזו תדירות מומלץ לבצע ניקיון ובדיקה של מכשיר השמיעה?

הדבר תלוי באינטנסיביות השימוש בהם. ככלל, כדאי לדאוג לתחזוקה שוטפת של המכשירים ולהגיע כל כמה חודשים למכון השמיעה לניקוי, בדיקה והחלפת צינוריות ופילטרים בהתאם לצורך.

מה עלי לעשות אם המכשיר שלי אינו עובד?

יש להחליף את הסוללה בסוללה חדשה וטרייה ולהמתין מספר שניות. אם המכשיר עדיין אינו עובד, אל תשתמשו בסוללה נוספת. ייתכן כי מדובר בחסימה כתוצאה מהצטברות שעוות האוזן על גבי הפילטר. נסו לנקות את המכשיר בעדינות באמצעות המטלית והמברשת שניתנו לכם עם המכשירים, ולהחליף את הפילטר (אם קיים כזה) של המכשיר. את האוזנייה נקו באמצעות החוטר הדק שברשותכם והמברשת או באמצעות מים פושרים וסבון נוזלי – הניחו אותה להתייבש כליל. בדקו אם אין הצטברות נוזלים באוזנייה. אם יש אלה -הניחו לה להתייבש. אם המכשיר עדיין אינו עובד, הביאו אותו למכון השמיעה להמשך טיפול.

להתייעצות ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם:

    מצא מכון שמיעה
    קרוב לביתך

    image not found

    לקטלוג
    מכשירי שמיעה

    image not found
      התקשרו עכשיו
      צרו קשר

    להתייעצות ללא התחייבות השאירו פרטים: